Aluminium geanodiseerde profielen

Anodiseren is een vaak toegepaste oppervlaktebehandeling voor metalen. Bijvoorbeeld voor aluminium profielen. Tijdens een elektrochemisch proces wordt een oxidelaag aangebracht. Deze extra laag is hard, poreus, slijtvast en beschermt de aluminium profielen tegen corrosie. Zo behouden de profielen hun sterkte en blijven ze veel langer mooi.
 

Eigenschappen en toepassingen

Aluminium geanodiseerde profielen zijn vanwege deze eigenschappen populair in de bouw en bij allerlei industriële toepassingen. Bescherming tegen corrosie is niet de enige functie van anodiseren. De oppervlaktebehandeling heeft ook een decoratieve functie en zorgt voor verfraaiing.  Anodiseren vindt plaats in diverse laagdiktes, uiteenlopend van 5 – 25 micron. Voor toepassingen binnen is een laagdikte van 5 – 10 micron, toepassingen buiten vragen om een laagdikte van 15 – 20 micron.

Uitgebreid assortiment

De Metaalwinkel levert vanuit voorraad een uitgebreid assortiment aluminium geanodiseerde profielen. Standaard heeft u de keuze uit een groot aantal profielen (U-, L-, T- en H-profielen in diverse diktes en afmetingen. Ook leveren diverse vierkante en rechthoekige buizen.  Gaat uw voorkeur uit naar een afwijkende maat? Geen probleem, ook voor op maat gesneden profielen bent u in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht aan het juiste adres.

Aluminium geanodiseerde profielen bestellen? 

De Metaalwinkel levert aluminium geanodiseerde profielen uit voorraad. Dankzij deze grote voorraad maken we onze belofte waar: ‘Klaar terwijl u wacht’. Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk de productpagina met Aluminium geanodiseerde profielen. Of stuur uw informatieaanvraag naar info@metaalwinkel.nl.