Cortenstaal

Cortenstaal bewijst zijn meerwaarde in bruggen, scheepscontainers en booreilanden. Verder komt cortenstaal ook in kleinere toepassingen prima tot zijn recht, zoals terrashaarden en kunstwerken. Vanzelfsprekend kunt u als professional, doe-het-zelver of kunstenaar ook voor platen van cortenstaal bij de Metaalwinkel terecht.  

Eigenschappen cortenstaal

Cortenstaal is een metaallegering met ijzer, waaraan koper, fosfor, silicum, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Voorwerpen of constructies van cortenstaal zijn net zo sterk als die van roestvrijstaal. Cortenstaal heeft een bruine roestkleur die na verloop van tijd automatisch ontstaat. De levensduur van cortenstaal is 8 keer zo lang als constructiestaal.  

Cortenstaal bewerkingen

De experts van de Metaalwinkel voeren diverse bewerkingen in cortenstaal uit. Ze draaien hun hand niet om voor boren, knippen, uithoeken, frezen of solderen. Voor cortenstaal constructies die u zelf ontwerpt, kunt u ook een beroep doen op onze ervaring en expertise.

Cortenstaal bestellen? 

De Metaalwinkel heeft platen cortenstaal van diverse diktes (2 tot en met 6 millimeter) in het assortiment. Uit voorraad kunnen we razendsnel leveren. Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk de productpagina cortenstaal. Of stuur uw informatieaanvraag naar info@metaalwinkel.nl.