Stalen platen

Het assortiment van de Metaalwinkel bevat een ruim aanbod aan stalen platen. Staal is een legering van ijzer en koolstof en heeft daardoor een zeer robuuste uitstraling. De kracht van staal schuilt in de enorme treksterkte en de zeer grote hardheid. Deze eigenschappen maken staal zeer geschikt om te verwerken in professionele bouwconstructies.

Assortiment en bewerkingen

Voor staalplaat kunt u bij de Metaalwinkel kiezen uit diverse afmetingen en diktes. Heeft u een specifieke maat op het oog? Onze experts knippen uw stalen platen graag in de gewenste maat. Deze bewerking voeren onze experts ter plekke uit. Voor bewerkingen als poedercoaten, verzinken, galvaniseren of verkoperen is de wachttijd iets langer.

Staal in diverse kwaliteiten

De kwaliteit van staal is afhankelijk van de wijze van produceren.  Het is niet mogelijk om onderstaande standaardkwaliteiten aan te passen:

  • Automatenstaal (eenvoudige verwerking dankzij de toevoeging van lood)
  • Warmgewalst staal (donker van kleur, ruw qua oppervlakte)
  • Koudgewalst staal (grote hardheid, blank van kleur, glad qua oppervlakte)
  • Blankstaal (vergelijkbaar met warmgewalst staal, eenvoudiger te bewerken)

Stalen platen bestellen? 

De Metaalwinkel heeft een groot assortiment stalen platen op voorraad. U kunt rustig wachten, terwijl we uw bestelling – inclusief bewerking – gereedmaken. Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk de productpagina met stalen platen. Of stuur uw informatieaanvraag naar info@metaalwinkel.nl.