Gaas

Gaas is een mat die uit dunne gevlochten metalen draadjes vervaardigd is. Gaas kent in de vele toepassingen 2 hoofdfuncties: bescherming en omheining of filtering van materialen. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld kippengaas, dat vaak gebruikt wordt in afrasteringen. Daarnaast wordt gaas toegepast in gewapend beton en ramen (ter beveiliging).

Eigenschappen gaas

De belangrijkste eigenschappen van gaas zijn de draaddikte en de maasgrootte (mesh) of de grootte van de gaten. Afhankelijk van de toepassing waarvoor u het gaas gebruikt, kiest u een andere maasgrootte en draaddikte. Als de draad dikker wordt, neemt de flexibiliteit van het gaas af. Metaalwinkel levert gaasproducten van gedrukt geweven gaas en het zeer sterke gepuntlaste gaas.

Gaas bestellen? 

Het assortiment van de Metaalwinkel bevat diverse varianten metaalgaas. U heeft de keuze uit gaas van aluminium, roestvrijstaal (RVS), messing en staal. Uit voorraad leveren we gaas op rollen: 1 meter breed en 25 of 50 meter lengte. Nieuwsgierig? Bekijk de productpagina gaas. Of stuur uw informatieaanvraag naar info@metaalwinkel.nl.