Stalen profielen

Staalprofielen zijn in verschillende diktes en uitvoeringen verkrijgbaar bij de Metaalwinkel. Denk hierbij niet alleen aan ronde, ovale of vierkante profielen van staal.  Ook voor gelijkzijdige of ongelijkzijdige stalen L-profielen (hoekprofielen), staal rondstaf en staal platstaf bent u bij ons aan het juiste adres.

Eigenschappen staal

Staal is een legering van ijzer en koolstof en heeft een uitstraling die zeer robuust is. De treksterkte en hardheid van staal zijn zeer groot. Dankzij deze eigenschappen wordt staal vaak toegepast in professionele bouwconstructies.

Staal in diverse kwaliteiten

De productiewijze van staal bepaalt de kwaliteit. Onderstaande standaardkwaliteiten zijn niet aan te passen:

  • Automatenstaal (lood zorgt voor een eenvoudige verwerking)
  • Warmgewalst staal (uitgerust met ronde hoeken, donker van kleur, ruw qua oppervlakte)
  • Koudgewalst staal (scherpe hoeken vergroten de hardheid, blank van kleur, glad qua oppervlakte)
  • Strekmetaal (gaas van hard staal)
  • Blankstaal (vergelijkbaar met warmgewalst staal, eenvoudiger te bewerken

Staal bewerkingen

De Metaalwinkel beschikt over een team van experts die de bewerking van uw stalen profielen graag voor u uitvoeren. Het betreft bewerkingen als zagen, boren of frezen. De wachttijd voor bewerkingen als poedercoaten, verzinken, galvaniseren of verkoperen is langer.

Staal profielen bestellen? 

De Metaalwinkel levert staalprofielen uit voorraad. Als klant hoeft u dus niet lang op uw bestelling te wachten. Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk de productpagina met staal profielen. Of stuur uw informatieaanvraag naar info@metaalwinkel.nl.